Εξωτερική αποπεράτωση, εσωτερική αποπεράτωση και αλλαγή διαρρύθμισης, κτιρίου γραφείων επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης

Τόσο οι εξωτερικές όψεις, όσο και οι εσωτερικές αρχιτεκτονικές διαρρυθμίσεις αλλά και οι επιλογές υλικών και φωτισμού, έλαβαν χώρα έχοντας σαν κύριο γνώμονα την κάλυψη των σύγχρονων απαιτήσεων μίας εταιρίας, αλλά και της αισθητικής άποψης που θα ήθελε να επικοινωνήσει στο πελατολόγιό της.

 

 

 

Ριζική ανακαίνιση πολυτελούς βίλας στην Κέα / Τζιά – Εν εξελίξει

Εσωτερική και εξωτερική ανακαίνιση διώροφης κατοικίας στην Κέα / Τζιά, πλήρως εναρμονισμένης στο φυσικό της περιβάλλον.

Διατηρώντας την υφιστάμενη εσωτερική διαρρύθμιση της βίλας, έγινε προσπάθεια εκσυγχρονισμού τόσο των εξωτερικών όσο και των εσωτερικών χώρων αυτής, χωρίς να αλλοιωθεί στο ελάχιστο ο αρχικός της χαρακτήρας και η ένταξη της στο ευρύτερο περιβάλλον της περιοχής.

Χρησιμοποιούνται μοντέρνες ιδέες και υλικά, ώστε να ικανοποιηθούν στο έπακρο οι απαιτήσεις και σύγχρονες λειτουργικές ανάγκες των ιδιοκτητών.

 

Ριζική ανακαίνιση διώροφης μεζονέτας στο Κεφαλλάρι Αττικής

Ριζική ανακαίνιση διώροφης μεζονέτας στο Κεφαλλάρι Αττικής

Προσπαθώντας να μην αλλοιωθεί η προϋπάρχουσα αισθητική του χώρου, η μεζονέτα ανακαινίστηκε ριζικά, εξυπηρετώντας  ταυτόχρονα όλες τις καθημερινές ανάγκες μίας σύγχρονης οικογένειας.

Η αντικατάσταση της παλιάς, εσωτερικής, στενής, περιστρεφόμενης, δυσλειτουργικής σκάλας, με νέα, ορθογωνικής κάτοψης, έδωσε άλλον “αέρα” και άνεση στην μεζονέτα.

Τα μοντέρνα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, επιλέχτηκαν με τέτοιο τρόπο, ώστε το παλιό με το νέο να εναρμονιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

 

 

 

 

 

Επέκταση και ανακαίνιση υφιστάμενων γραφειακών χώρων στην Γλυφάδα 2/2

Η προσπάθεια αρμονικής σύνθεσης υφιστάμενων υλικών και διακοσμητικών με νέα, παρουσιάζει πάντοτε ξεχωριστές δυσκολίες, αλλά και μεγάλο ενδιαφέρον. Προσφάτως ανακαινισμένοι κοινόχρηστοι χώροι στα γραφεία πολυεθνικής, στην Γλυφάδα Αττικής.

 

        

Ριζική ανακαίνιση διαμερίσματος 2ου ορόφου στο Παγκράτι

Πρόκειται για ένα μικρό διαμέρισμα 50m2 στο 2ο όροφο μίας παλαιάς παραδοσιακής πολυκατοικίας του Παγκρατίου κατασκευής 1966.

IMG_7205 (Large) IMG_7377 (Large)

Στο εσωτερικό του διαμερίσματος πραγματοποιήθηκαν αρχικά κάποιες διασκευές και διαρρυθμίσεις προκειμένου να ακολουθηθούν οι πλέον σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις που θέλουν την ενοποίηση και την πλήρη επικοινωνία των χώρων καθημερινής διαβίωσης. Εν συνεχεία αλλάχθηκαν πλήρως τα υφιστάμενα δάπεδα, το μπάνιο, η κουζίνα, οι ντουλάπες και όλα τα εξωτερικά και εσωτερικά κουφώματα.

IMG_7191 (Large) IMG_7194 (Large)

Η κατάλληλη επιλογή των χρησιμοποιούμενων υλικών καθώς επίσης και η εφαρμογή γήινων χρωματικών αποχρώσεων στους τοίχους και στις οροφές, χάρισαν στο ακίνητο μία ξεχωριστή ταυτότητα, αφού συνδυάστηκαν αρμονικά η μινιμαλιστική απλότητα με τις παραδοσιακές αστικές φόρμες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατασκευή της ντουλάπας στο χωλ, με την επαναχρησιμοποίηση των παλαιών πατζουριών και η επιλογή των ντουλαπιών της νέας κουζίνας.

IMG_6727 (Large) IMG_7331 (Large)

Ριζική ανακαίνιση διαμερίσματος στο κέντρο της Αθήνας

Στο εν λόγω διαμέρισμα, έλαβε χώρα ριζική ανακαίνιση καθώς και αλλαγή διαρρύθμισης εσωτερικών χώρων. Τα μόνα στοιχεία που παρέμειναν και θυμίζουν την πρωτύτερη κατάσταση, ήταν μερικοί εσωτερικοί τοίχοι.

Έλαβαν χώρα εργασίες νέων ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων με συναγερμό, υδραυλικών παροχών με χρήση κολλεκτέρ και αποχετεύσεων, αντικατάστασης κουφωμάτων, δαπέδων και εσωτερικών θυρών.

Για να αναβαθμιστεί ενεργειακά το διαμέρισμα, αλλά και για οικονομία κατά την ψύξη / θέρμανσή του, τοποθέτηθηκε ενεργειακό τζάκι στο σαλόνι, ηλιακός θερμοσίφωνας στο δώμα, ενώ εσωτερικά τοποθετήθηκαν μονάδες fanc oils με εξωτερική αντλία θερμότητας. Τα νέα κουφωμάτα που τοποθετήθηκαν έχουν θερμοδιακοπή και διπλό ενεργειακό τζαμιλίκι.

Τοποθετήθηκε νέα μοντέρνα κουζίνα, ενώ στα λουτρά τοποθετήθηκαν νέα πλακίδια και είδη υγιεινής.

Καθ΄οτι ψηλοτάβανο με εσωτερική αυλή, έγινε προσπάθεια ώστε το διαμέρισμα να διατηρήσει τη νεοκλασσική, αρχοντική αισθητική του.

Διακοσμητικές γυψοσανίδες, ψευδοροφές και κρυφοί φωτισμοί με χρήση ταινιών led, έβαλαν την τελευταία πινελιά.

DSC_4221 (Medium)DSC_4193 (Medium)DSC_4188 (Medium) DSC_4243 (Medium)DSC_4198 (Medium)DSC_4252 (Medium)

DSC_4196 (Medium)  DSC_4213 (Medium) DSC_4215 (Medium)    DSC_4212 (Medium) DSC_4205 (Medium)DSC_4256 (Medium)DSC_4244 (Medium)

Χωρισμός ενός διαμερίσματος με ανεξάρτητο ημιυπόγειο σε δύο ιδιοκτησίες στο Νέο Ψυχικό

Χωρισμός ενός διαμερίσματος με ανεξάρτητο ημιυπόγειο σε δύο ιδιοκτησίες στο Νέο Ψυχικό

Ένα παλαιό ισόγειο διαμέρισμα με ημιυπόγεια αποθήκη, μετατράπηκε σε ένα ευρύχωρο δυάρι και μία μικρή μεζονέτα προκειμένου να εξυπηρετήσει στο ακέραιο τις ξεχωριστές ανάγκες των δύο συνιδιοκτητών.

DSC03108 (Large)DSC03107 (Large)DSC03079 (Large)

Διατηρώντας μόνο το εξωτερικό κέλυφος της κατασκευής, υλοποιήθηκε αρχικά ο διαχωρισμός των ιδιοκτησιών με την κατασκευή ενός ενδιάμεσου τοίχου και την ταυτόχρονη διάνοιξη δεύτερης εξωτερικής θύρας εισόδου σε κατάλληλη θέση. Εν συνεχεία δημιουργήθηκε η εσωτερική επικοινωνία του ενός τμήματος με τον υποκείμενο χώρο, διαμέσου μίας νέας ξύλινης εσωτερικής κλίμακας.

DSC03080 (Large)  DSC03117 (Large)  Picture 008 (Large)

Στο εσωτερικό του ενός διαμερίσματος δεσπόζει ο ενιαίος χώρος σαλονιού  – κουζίνας και το μοντέρνο μπάνιο, ενώ στην μεζονέτα ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαμόρφωση του ημιυπογείου, όπου το μπάνιο διαχωρίζεται από το υπνοδωμάτιο με μία εντυπωσιακή κρυστάλλινη κατασκευή από τζάμι αμμοβολής.

DSC03078 (Large)DSC03119 (Large)DSC03124 (Large)

Ουδέτεροι, γήινοι χρωματισμοί και ανοιχτόχρωμα ξύλινα δάπεδα στα δύο σαλόνια και εντονότεροι χρωματισμοί στις κουζίνες και στα υπνοδωμάτια, προσδίδουν  στις ιδιοκτησίες μία διακριτική αίσθηση πολυτέλειας.

DSC03106 (Large)   DSC03125 (Large)  DSC03123 (Large) DSC03122 (Large)