Κατασκευή νέας πολυτελούς βίλας στην Πάρο

Παραθαλάσσια κατοικία στις Κυκλάδες. Πολύ μοντέρνες φόρμες, αλλά και σεβασμός στην παραδοσιακή Αρχιτεκτονική. Αποτέλεσμα, άκρως ενδιαφέρον και εντυπωσιακό!

To συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται στις Κυκλάδες και συνδυάζει αρμονικά το λιτό και απέριττο του μινιμαλισμού με τις παραδοσιακές φόρμες της αρχιτεκτονικής των Κυκλάδων.

Η κατασκευή αποτελείται από τρεις ξεχωριστούς όγκους οι οποίοι ενώνονται με μία μοντέρνα ξύλινη πέργκολα. Με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, η κατοικία επιτρέπει στους ιδιοκτήτες της να απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης από κάθε της χώρο καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο. Η μεγάλη πισίνα, καθώς και ο υπόλοιπος ξεχωριστός περιβάλλοντας χώρος με υπαίθρια εστία φωτιάς, εξωτερικό καθιστικό μετά bbq, καθώς και το εξωτερικό kitchenette προσθέτουν μία ξεχωριστή πινελιά στην όλη κατασκευή.

last-3            2015.01.01 001

Ριζική ανακαίνιση εξοχικής κατοικίας στην Αρκαδία

Μετά και…πριν, εικόνες από εξοχική κατοικία στην ορεινή Αρκαδία. Σε ένα μοναδικό σημείο στην κορυφή του βουνού, με μαγευτική θέα, μία παλαιά αγροικία μετατράπηκε σε μία μοντέρνα και απόλυτα λειτουργική κατοικία, διατηρώντας ταυτόχρονα πολλές από τις παραδοσιακές κατασκευαστικές φόρμες. Η αποξήλωση της ξύλινης ψευδοροφής και η ανάδειξη των παλαιών ζευκτών της στέγης, άλλαξε όλη την αισθητική στο εσωτερικό και έδωσε τον αέρα και το ύψος που χρειαζόταν.

             

Στερεωτικές εργασίες, προσθήκες καθ’ ύψος και κατ΄επέκταση & κατασκευή πισίνας σε παλιό αρχοντικό στο Π. Ψυχικό

Σε λιθόκτιστη παραδοσιακή τριόροφη κατοικία, εκτελέστηκαν σε πρώτη φάση, στερεωτικές εργασίες με την προσθήκη μανδύα εκτοξευόμενου σκυροδέματος (gunite) σε συγκεκριμένες θέσεις του φέροντος οργανισμού, με την εφαρμογή της μεθόδου των τσιμεντενέσεων σε υφιστάμενες λιθοδομές και με την προσθήκη μεταλλικών δοκών σε κάποιες εκ των πλακών οροφής.

IMG_0498 IMG_2416 IMG_1778 IMG_2432

Σε δεύτερη φάση έλαβαν χώρα οι καθ΄υψος και κατ΄επέκταση προσθήκες, καθώς και οι εργασίες οικοδομικών τελειωμάτων.

IMG_4549 IMG_0541 IMG_4541

Στο πίσω τμήμα του οικοπέδου κατασκευάστηκε κολυμβητική δεξαμενή με περιμετρική υπερχείλιση.

IMG_7519

Ο συνδυασμός μοντέρνων και λειτουργικών χώρων, με τη διαμόρφωση ξεχωριστών γωνιών χαλάρωσης και απόλαυσης, οδήγησαν σε ένα μοναδικό και άκρως “ποιητικό” τελικό αποτέλεσμα.

IMG_9897 IMG_9331 IMG_9136 IMG_1608

IMG_0038 IMG_0034 IMG_1603

 

 

 

Επέκταση και ανακαίνιση υφιστάμενων γραφειακών χώρων στην Γλυφάδα 2/2

Η προσπάθεια αρμονικής σύνθεσης υφιστάμενων υλικών και διακοσμητικών με νέα, παρουσιάζει πάντοτε ξεχωριστές δυσκολίες, αλλά και μεγάλο ενδιαφέρον. Προσφάτως ανακαινισμένοι κοινόχρηστοι χώροι στα γραφεία πολυεθνικής, στην Γλυφάδα Αττικής.