Εξωτερική αποπεράτωση, εσωτερική αποπεράτωση και αλλαγή διαρρύθμισης, κτιρίου γραφείων επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης

Τόσο οι εξωτερικές όψεις, όσο και οι εσωτερικές αρχιτεκτονικές διαρρυθμίσεις αλλά και οι επιλογές υλικών και φωτισμού, έλαβαν χώρα έχοντας σαν κύριο γνώμονα την κάλυψη των σύγχρονων απαιτήσεων μίας εταιρίας, αλλά και της αισθητικής άποψης που θα ήθελε να επικοινωνήσει στο πελατολόγιό της.

 

 

 

Στερεωτικές εργασίες, προσθήκες καθ’ ύψος και κατ΄επέκταση & κατασκευή πισίνας σε παλιό αρχοντικό στο Π. Ψυχικό

Σε λιθόκτιστη παραδοσιακή τριόροφη κατοικία, εκτελέστηκαν σε πρώτη φάση, στερεωτικές εργασίες με την προσθήκη μανδύα εκτοξευόμενου σκυροδέματος (gunite) σε συγκεκριμένες θέσεις του φέροντος οργανισμού, με την εφαρμογή της μεθόδου των τσιμεντενέσεων σε υφιστάμενες λιθοδομές και με την προσθήκη μεταλλικών δοκών σε κάποιες εκ των πλακών οροφής.

IMG_0498 IMG_2416 IMG_1778 IMG_2432

Σε δεύτερη φάση έλαβαν χώρα οι καθ΄υψος και κατ΄επέκταση προσθήκες, καθώς και οι εργασίες οικοδομικών τελειωμάτων.

IMG_4549 IMG_0541 IMG_4541

Στο πίσω τμήμα του οικοπέδου κατασκευάστηκε κολυμβητική δεξαμενή με περιμετρική υπερχείλιση.

IMG_7519

Ο συνδυασμός μοντέρνων και λειτουργικών χώρων, με τη διαμόρφωση ξεχωριστών γωνιών χαλάρωσης και απόλαυσης, οδήγησαν σε ένα μοναδικό και άκρως “ποιητικό” τελικό αποτέλεσμα.

IMG_9897 IMG_9331 IMG_9136 IMG_1608

IMG_0038 IMG_0034 IMG_1603

 

 

 

Ριζική ανακαίνιση πολυτελούς βίλας στην Κέα / Τζιά – Εν εξελίξει

Εσωτερική και εξωτερική ανακαίνιση διώροφης κατοικίας στην Κέα / Τζιά, πλήρως εναρμονισμένης στο φυσικό της περιβάλλον.

Διατηρώντας την υφιστάμενη εσωτερική διαρρύθμιση της βίλας, έγινε προσπάθεια εκσυγχρονισμού τόσο των εξωτερικών όσο και των εσωτερικών χώρων αυτής, χωρίς να αλλοιωθεί στο ελάχιστο ο αρχικός της χαρακτήρας και η ένταξη της στο ευρύτερο περιβάλλον της περιοχής.

Χρησιμοποιούνται μοντέρνες ιδέες και υλικά, ώστε να ικανοποιηθούν στο έπακρο οι απαιτήσεις και σύγχρονες λειτουργικές ανάγκες των ιδιοκτητών.

 

Ριζική ανακαίνιση διώροφης μεζονέτας στο Κεφαλλάρι Αττικής

Ριζική ανακαίνιση διώροφης μεζονέτας στο Κεφαλλάρι Αττικής

Προσπαθώντας να μην αλλοιωθεί η προϋπάρχουσα αισθητική του χώρου, η μεζονέτα ανακαινίστηκε ριζικά, εξυπηρετώντας  ταυτόχρονα όλες τις καθημερινές ανάγκες μίας σύγχρονης οικογένειας.

Η αντικατάσταση της παλιάς, εσωτερικής, στενής, περιστρεφόμενης, δυσλειτουργικής σκάλας, με νέα, ορθογωνικής κάτοψης, έδωσε άλλον “αέρα” και άνεση στην μεζονέτα.

Τα μοντέρνα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, επιλέχτηκαν με τέτοιο τρόπο, ώστε το παλιό με το νέο να εναρμονιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

 

 

 

 

 

Ριζική ανακαίνιση εξοχικής κατοικίας στην Αρκαδία

Μετά και…πριν, εικόνες από εξοχική κατοικία στην ορεινή Αρκαδία. Σε ένα μοναδικό σημείο στην κορυφή του βουνού, με μαγευτική θέα, μία παλαιά αγροικία μετατράπηκε σε μία μοντέρνα και απόλυτα λειτουργική κατοικία, διατηρώντας ταυτόχρονα πολλές από τις παραδοσιακές κατασκευαστικές φόρμες. Η αποξήλωση της ξύλινης ψευδοροφής και η ανάδειξη των παλαιών ζευκτών της στέγης, άλλαξε όλη την αισθητική στο εσωτερικό και έδωσε τον αέρα και το ύψος που χρειαζόταν.

             

Επέκταση και ανακαίνιση υφιστάμενων γραφειακών χώρων στην Γλυφάδα 2/2

Η προσπάθεια αρμονικής σύνθεσης υφιστάμενων υλικών και διακοσμητικών με νέα, παρουσιάζει πάντοτε ξεχωριστές δυσκολίες, αλλά και μεγάλο ενδιαφέρον. Προσφάτως ανακαινισμένοι κοινόχρηστοι χώροι στα γραφεία πολυεθνικής, στην Γλυφάδα Αττικής.

 

        

Επέκταση και ανακαίνιση υφιστάμενων γραφειακών χώρων στην Γλυφάδα 1/2

Στο κτίριο γραφείων μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας, δημιουργήθηκαν δύο νέοι χώροι προσωπικού (αποδυτήρια & ιατρείο) και ταυτόχρονα επεκτάθηκε ο χώρος εργασίας κατά 200m2. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην διατήρηση του υφιστάμενου αρχιτεκτονικού χαρακτήρα και ύφους των γραφείων.

Νέες ντουλάπες, ψευδοροφές με κρυφούς φωτισμούς, αρχιτεκτονικές εσοχές και προεξοχές, σύγχρονο σύστημα ψύξης / θέρμανσης / εξαερισμού, ανοιχτοί και φωτεινοί χώροι και κατάλληλη επιλογή υλικών, συνθέτουν ένα άρτιο αποτέλεσμα και διαμορφώνουν ένα ιδανικό περιβάλλον εργασίας.

IMG_3142 IMG_3269 IMG_3277

IMG_0680

Ριζική ανακαίνιση διαμερίσματος 2ου ορόφου στο Παγκράτι

Πρόκειται για ένα μικρό διαμέρισμα 50m2 στο 2ο όροφο μίας παλαιάς παραδοσιακής πολυκατοικίας του Παγκρατίου κατασκευής 1966.

IMG_7205 (Large) IMG_7377 (Large)

Στο εσωτερικό του διαμερίσματος πραγματοποιήθηκαν αρχικά κάποιες διασκευές και διαρρυθμίσεις προκειμένου να ακολουθηθούν οι πλέον σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις που θέλουν την ενοποίηση και την πλήρη επικοινωνία των χώρων καθημερινής διαβίωσης. Εν συνεχεία αλλάχθηκαν πλήρως τα υφιστάμενα δάπεδα, το μπάνιο, η κουζίνα, οι ντουλάπες και όλα τα εξωτερικά και εσωτερικά κουφώματα.

IMG_7191 (Large) IMG_7194 (Large)

Η κατάλληλη επιλογή των χρησιμοποιούμενων υλικών καθώς επίσης και η εφαρμογή γήινων χρωματικών αποχρώσεων στους τοίχους και στις οροφές, χάρισαν στο ακίνητο μία ξεχωριστή ταυτότητα, αφού συνδυάστηκαν αρμονικά η μινιμαλιστική απλότητα με τις παραδοσιακές αστικές φόρμες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατασκευή της ντουλάπας στο χωλ, με την επαναχρησιμοποίηση των παλαιών πατζουριών και η επιλογή των ντουλαπιών της νέας κουζίνας.

IMG_6727 (Large) IMG_7331 (Large)

Συνένωση δύο διαμερισμάτων 1ου & 2ου ορόφου σε πολυκατοικία στον Πειραιά

Συνένωση δύο διαμερισμάτων 1ου & 2ου ορόφου σε πολυκατοικία στον Πειραιά

Πρόκειται για την συνένωση δύο ανεξάρτητων διαμερισμάτων 1ου και 2ου ορόφου με την κοπή τμήματος της πλάκας οροφής για την διάνοιξη οπής μορφής ‘Γ’ και την τοποθέτηση νέας εσωτερικής κλίμακας για την επικοινωνία των ορόφων.

IMG_6923 (Large) IMG_6920 (Large)

Η κοπή τμήματος της υφιστάμενης πλάκας οροφής έγινε με την χρήση αδιατάρακτης κοπής αφενός για την αποφυγή Στατικών προβλημάτων και αφετέρου για την επίτευξη απολύτως επίπεδων εσωτερικών παρειών. Περιμετρικά της οπής που δημιουργήθηκε, έγινε ενίσχυση της πλάκας με κοιλοδοκούς μεγάλης διατομής. Ακολούθησαν εργασίες οικοδομικών τελειωμάτων τόσο στην στάθμη του 1ου ορόφου με την κατασκευή ψευδοροφής από γυψοσανίδα, νέου φωτισμού χρωματισμούς των νέων στοιχείων όσο και στην στάθμη του 2ου με την προμήθεια και τοποθέτηση νέου δαπέδου.

IMG_6938 (Large) IMG_7080 (Large)

H νέα μεταλλική εσωτερική κλίμακα εναρμονίστηκε πλήρως με την αρχιτεκτονική και το ύφος των υπολοίπων χώρων της μεζονέτας.

IMG_7090 (Large)

Ριζική ανακαίνιση διαμερίσματος στο κέντρο της Αθήνας

Στο εν λόγω διαμέρισμα, έλαβε χώρα ριζική ανακαίνιση καθώς και αλλαγή διαρρύθμισης εσωτερικών χώρων. Τα μόνα στοιχεία που παρέμειναν και θυμίζουν την πρωτύτερη κατάσταση, ήταν μερικοί εσωτερικοί τοίχοι.

Έλαβαν χώρα εργασίες νέων ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων με συναγερμό, υδραυλικών παροχών με χρήση κολλεκτέρ και αποχετεύσεων, αντικατάστασης κουφωμάτων, δαπέδων και εσωτερικών θυρών.

Για να αναβαθμιστεί ενεργειακά το διαμέρισμα, αλλά και για οικονομία κατά την ψύξη / θέρμανσή του, τοποθέτηθηκε ενεργειακό τζάκι στο σαλόνι, ηλιακός θερμοσίφωνας στο δώμα, ενώ εσωτερικά τοποθετήθηκαν μονάδες fanc oils με εξωτερική αντλία θερμότητας. Τα νέα κουφωμάτα που τοποθετήθηκαν έχουν θερμοδιακοπή και διπλό ενεργειακό τζαμιλίκι.

Τοποθετήθηκε νέα μοντέρνα κουζίνα, ενώ στα λουτρά τοποθετήθηκαν νέα πλακίδια και είδη υγιεινής.

Καθ΄οτι ψηλοτάβανο με εσωτερική αυλή, έγινε προσπάθεια ώστε το διαμέρισμα να διατηρήσει τη νεοκλασσική, αρχοντική αισθητική του.

Διακοσμητικές γυψοσανίδες, ψευδοροφές και κρυφοί φωτισμοί με χρήση ταινιών led, έβαλαν την τελευταία πινελιά.

DSC_4221 (Medium)DSC_4193 (Medium)DSC_4188 (Medium) DSC_4243 (Medium)DSC_4198 (Medium)DSC_4252 (Medium)

DSC_4196 (Medium)  DSC_4213 (Medium) DSC_4215 (Medium)    DSC_4212 (Medium) DSC_4205 (Medium)DSC_4256 (Medium)DSC_4244 (Medium)