Κατασκευή νέας πολυτελούς βίλας στην Πάρο (υπό κατασκευή…)

To συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται στις Κυκλάδες και συνδυάζει αρμονικά το λιτό και απέριττο του μινιμαλισμού με τις παραδοσιακές φόρμες της αρχιτεκτονικής των Κυκλάδων.

Η κατασκευή αποτελείται από τρεις ξεχωριστούς όγκους οι οποίοι ενώνονται με μία μοντέρνα ξύλινη πέργκολα. Με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, η κατοικία επιτρέπει στους ιδιοκτήτες της να απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης από κάθε της χώρο καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο. Η μεγάλη πισίνα, καθώς και ο υπόλοιπος ξεχωριστός περιβάλλοντας χώρος με υπαίθρια εστία φωτιάς, εξωτερικό καθιστικό μετά bbq, καθώς και το εξωτερικό kitchenette προσθέτουν μία ξεχωριστή πινελιά στην όλη κατασκευή.

last-3 001 2016.11.012017.01.02 2015.01.01 2015.02.01

Στερεωτικές εργασίες, προσθήκες καθ’ ύψος και κατ΄επέκταση & κατασκευή πισίνας σε παλιό αρχοντικό στο Π. Ψυχικό

Σε λιθόκτιστη παραδοσιακή τριόροφη κατοικία, εκτελέστηκαν σε πρώτη φάση, στερεωτικές εργασίες με την προσθήκη μανδύα εκτοξευόμενου σκυροδέματος (gunite) σε συγκεκριμένες θέσεις του φέροντος οργανισμού, με την εφαρμογή της μεθόδου των τσιμεντενέσεων σε υφιστάμενες λιθοδομές και με την προσθήκη μεταλλικών δοκών σε κάποιες εκ των πλακών οροφής.

IMG_0498 IMG_2416 IMG_1778 IMG_2432

Σε δεύτερη φάση έλαβαν χώρα οι καθ΄υψος και κατ΄επέκταση προσθήκες, καθώς και οι εργασίες οικοδομικών τελειωμάτων.

IMG_4549 IMG_0541 IMG_4541

Στο πίσω τμήμα του οικοπέδου κατασκευάστηκε κολυμβητική δεξαμενή με περιμετρική υπερχείλιση.

IMG_7519

Ο συνδυασμός μοντέρνων και λειτουργικών χώρων, με τη διαμόρφωση ξεχωριστών γωνιών χαλάρωσης και απόλαυσης, οδήγησαν σε ένα μοναδικό και άκρως “ποιητικό” τελικό αποτέλεσμα.

IMG_9897 IMG_9331 IMG_9136 IMG_1608

IMG_0038 IMG_0034 IMG_1603

 

 

 

Επέκταση και ανακαίνιση υφιστάμενων γραφειακών χώρων στην Γλυφάδα

Στο κτίριο γραφείων μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας, δημιουργήθηκαν δύο νέοι χώροι προσωπικού (αποδυτήρια & ιατρείο) και ταυτόχρονα επεκτάθηκε ο χώρος εργασίας κατά 200m2. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην διατήρηση του υφιστάμενου αρχιτεκτονικού χαρακτήρα και ύφους των γραφείων.

Νέες ντουλάπες, ψευδοροφές με κρυφούς φωτισμούς, αρχιτεκτονικές εσοχές και προεξοχές, σύγχρονο σύστημα ψύξης / θέρμανσης / εξαερισμού, ανοιχτοί και φωτεινοί χώροι και κατάλληλη επιλογή υλικών, συνθέτουν ένα άρτιο αποτέλεσμα και διαμορφώνουν ένα ιδανικό περιβάλλον εργασίας.

IMG_3142 IMG_3269 IMG_3277

IMG_0680

Ανακαίνιση οροφοδιαμερίσματος στο Χολαργό

Σε οροφοδιαμέρισμα 3ου ορόφου στο Χολαργό, εκτελέστηκαν εργασίες ριζικής ανακαίνισης, με ιδιαίτερη έμφαση στην μεταβολή του χαρακτήρα του. Χρησιμοποιώντας σύγχρονα υλικά και τεχνοτροπίες, ιδιαίτερα στους χώρους της κουζίνας και των λουτρών, επιλέγοντας χρωματισμούς σε μοντέρνες αποχρώσεις και δίνοντας βαρύτητα σε μικρές μεν, ουσιαστικές δε αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες, το παλιό κλασικό διαμέρισμα μεταμορφώθηκε σε μία λειτουργική και ευχάριστη κατοικία, πλήρως εναρμονισμένη στις επιθυμίες και τις προδιαγραφές που έθεσαν οι ιδιοκτήτες.

IMG_2945 IMG_2392

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το νέο μάστερ λουτρό, με τον μοναδικό “Παριζιάνικο” χαρακτήρα.

IMG_2347 (Large) IMG_6652

Ριζική ανακαίνιση διαμερίσματος 2ου ορόφου στο Παγκράτι

Πρόκειται για ένα μικρό διαμέρισμα 50m2 στο 2ο όροφο μίας παλαιάς παραδοσιακής πολυκατοικίας του Παγκρατίου κατασκευής 1966.

IMG_7205 (Large) IMG_7377 (Large)

Στο εσωτερικό του διαμερίσματος πραγματοποιήθηκαν αρχικά κάποιες διασκευές και διαρρυθμίσεις προκειμένου να ακολουθηθούν οι πλέον σύγχρονες αρχιτεκτονικές τάσεις που θέλουν την ενοποίηση και την πλήρη επικοινωνία των χώρων καθημερινής διαβίωσης. Εν συνεχεία αλλάχθηκαν πλήρως τα υφιστάμενα δάπεδα, το μπάνιο, η κουζίνα, οι ντουλάπες και όλα τα εξωτερικά και εσωτερικά κουφώματα.

IMG_7191 (Large) IMG_7194 (Large)

Η κατάλληλη επιλογή των χρησιμοποιούμενων υλικών καθώς επίσης και η εφαρμογή γήινων χρωματικών αποχρώσεων στους τοίχους και στις οροφές, χάρισαν στο ακίνητο μία ξεχωριστή ταυτότητα, αφού συνδυάστηκαν αρμονικά η μινιμαλιστική απλότητα με τις παραδοσιακές αστικές φόρμες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατασκευή της ντουλάπας στο χωλ, με την επαναχρησιμοποίηση των παλαιών πατζουριών και η επιλογή των ντουλαπιών της νέας κουζίνας.

IMG_6727 (Large) IMG_7331 (Large)

Συνένωση δύο διαμερισμάτων 1ου & 2ου ορόφου σε πολυκατοικία στον Πειραιά

Συνένωση δύο διαμερισμάτων 1ου & 2ου ορόφου σε πολυκατοικία στον Πειραιά

Πρόκειται για την συνένωση δύο ανεξάρτητων διαμερισμάτων 1ου και 2ου ορόφου με την κοπή τμήματος της πλάκας οροφής για την διάνοιξη οπής μορφής ‘Γ’ και την τοποθέτηση νέας εσωτερικής κλίμακας για την επικοινωνία των ορόφων.

IMG_6923 (Large) IMG_6920 (Large)

Η κοπή τμήματος της υφιστάμενης πλάκας οροφής έγινε με την χρήση αδιατάρακτης κοπής αφενός για την αποφυγή Στατικών προβλημάτων και αφετέρου για την επίτευξη απολύτως επίπεδων εσωτερικών παρειών. Περιμετρικά της οπής που δημιουργήθηκε, έγινε ενίσχυση της πλάκας με κοιλοδοκούς μεγάλης διατομής. Ακολούθησαν εργασίες οικοδομικών τελειωμάτων τόσο στην στάθμη του 1ου ορόφου με την κατασκευή ψευδοροφής από γυψοσανίδα, νέου φωτισμού χρωματισμούς των νέων στοιχείων όσο και στην στάθμη του 2ου με την προμήθεια και τοποθέτηση νέου δαπέδου.

IMG_6938 (Large) IMG_7080 (Large)

H νέα μεταλλική εσωτερική κλίμακα εναρμονίστηκε πλήρως με την αρχιτεκτονική και το ύφος των υπολοίπων χώρων της μεζονέτας.

IMG_7090 (Large)

Ριζική ανακαίνιση διαμερίσματος στο κέντρο της Αθήνας

Στο εν λόγω διαμέρισμα, έλαβε χώρα ριζική ανακαίνιση καθώς και αλλαγή διαρρύθμισης εσωτερικών χώρων. Τα μόνα στοιχεία που παρέμειναν και θυμίζουν την πρωτύτερη κατάσταση, ήταν μερικοί εσωτερικοί τοίχοι.

Έλαβαν χώρα εργασίες νέων ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων με συναγερμό, υδραυλικών παροχών με χρήση κολλεκτέρ και αποχετεύσεων, αντικατάστασης κουφωμάτων, δαπέδων και εσωτερικών θυρών.

Για να αναβαθμιστεί ενεργειακά το διαμέρισμα, αλλά και για οικονομία κατά την ψύξη / θέρμανσή του, τοποθέτηθηκε ενεργειακό τζάκι στο σαλόνι, ηλιακός θερμοσίφωνας στο δώμα, ενώ εσωτερικά τοποθετήθηκαν μονάδες fanc oils με εξωτερική αντλία θερμότητας. Τα νέα κουφωμάτα που τοποθετήθηκαν έχουν θερμοδιακοπή και διπλό ενεργειακό τζαμιλίκι.

Τοποθετήθηκε νέα μοντέρνα κουζίνα, ενώ στα λουτρά τοποθετήθηκαν νέα πλακίδια και είδη υγιεινής.

Καθ΄οτι ψηλοτάβανο με εσωτερική αυλή, έγινε προσπάθεια ώστε το διαμέρισμα να διατηρήσει τη νεοκλασσική, αρχοντική αισθητική του.

Διακοσμητικές γυψοσανίδες, ψευδοροφές και κρυφοί φωτισμοί με χρήση ταινιών led, έβαλαν την τελευταία πινελιά.

DSC_4221 (Medium)DSC_4193 (Medium)DSC_4188 (Medium) DSC_4243 (Medium)DSC_4198 (Medium)DSC_4252 (Medium)

DSC_4196 (Medium)  DSC_4213 (Medium) DSC_4215 (Medium)    DSC_4212 (Medium) DSC_4205 (Medium)DSC_4256 (Medium)DSC_4244 (Medium)

Εξοχική βίλα στις Κυκλάδες

To συγκεκριμένο ακίνητο βρίσκεται στις Κυκλάδες και συνδυάζει αρμονικά το λιτό και απέριττο του μινιμαλισμού με τις παραδοσιακές φόρμες της αρχιτεκτονικής των Κυκλάδων.

Η κατασκευή αποτελείται από δύο ξεχωριστούς όγκους οι οποίοι ενώνονται με μία μοντέρνα δικτυωτή πέργκολα. Με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου, η κατοικία επιτρέπει στους ιδιοκτήτες της να απολαμβάνουν στιγμές χαλάρωσης από κάθε της χώρο καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο. Η μεγάλη πισίνα σε έναν πολύ ιδιαίτερο χρωματισμό, προσθέτει μία ξεχωριστή πινελιά στο όλο δημιούργημα.

Ο χρόνος κατασκευής της οικίας ήταν μικρότερος του ενός έτους και το τελικό της κόστος κινήθηκε στα αυστηρά πλαίσια του αρχικού προϋπολογισμού.

new complex3 3Copy of surrounding area1 lighting2   2  

 

Χωρισμός ενός διαμερίσματος με ανεξάρτητο ημιυπόγειο σε δύο ιδιοκτησίες στο Νέο Ψυχικό

Χωρισμός ενός διαμερίσματος με ανεξάρτητο ημιυπόγειο σε δύο ιδιοκτησίες στο Νέο Ψυχικό

Ένα παλαιό ισόγειο διαμέρισμα με ημιυπόγεια αποθήκη, μετατράπηκε σε ένα ευρύχωρο δυάρι και μία μικρή μεζονέτα προκειμένου να εξυπηρετήσει στο ακέραιο τις ξεχωριστές ανάγκες των δύο συνιδιοκτητών.

DSC03108 (Large)DSC03107 (Large)DSC03079 (Large)

Διατηρώντας μόνο το εξωτερικό κέλυφος της κατασκευής, υλοποιήθηκε αρχικά ο διαχωρισμός των ιδιοκτησιών με την κατασκευή ενός ενδιάμεσου τοίχου και την ταυτόχρονη διάνοιξη δεύτερης εξωτερικής θύρας εισόδου σε κατάλληλη θέση. Εν συνεχεία δημιουργήθηκε η εσωτερική επικοινωνία του ενός τμήματος με τον υποκείμενο χώρο, διαμέσου μίας νέας ξύλινης εσωτερικής κλίμακας.

DSC03080 (Large)  DSC03117 (Large)  Picture 008 (Large)

Στο εσωτερικό του ενός διαμερίσματος δεσπόζει ο ενιαίος χώρος σαλονιού  – κουζίνας και το μοντέρνο μπάνιο, ενώ στην μεζονέτα ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαμόρφωση του ημιυπογείου, όπου το μπάνιο διαχωρίζεται από το υπνοδωμάτιο με μία εντυπωσιακή κρυστάλλινη κατασκευή από τζάμι αμμοβολής.

DSC03078 (Large)DSC03119 (Large)DSC03124 (Large)

Ουδέτεροι, γήινοι χρωματισμοί και ανοιχτόχρωμα ξύλινα δάπεδα στα δύο σαλόνια και εντονότεροι χρωματισμοί στις κουζίνες και στα υπνοδωμάτια, προσδίδουν  στις ιδιοκτησίες μία διακριτική αίσθηση πολυτέλειας.

DSC03106 (Large)   DSC03125 (Large)  DSC03123 (Large) DSC03122 (Large)

Μερική ανακαίνιση διαμερίσματος στην Βούλα

Μερική ανακαίνιση διαμερίσματος στην Βούλα

Σε ένα ευρύχωρο διαμέρισμα στην Βούλα, κοντά στην παραλία, έγινε η προσθήκη ενός ακόμη υπνοδωματίου, με δικό του μπάνιο, σε τμήμα του καθιστικού, ενώ παράλληλα  ανασχεδιάστηκε ο χώρος της κουζίνας και πραγματοποιήθηκαν ελαφρές επεμβάσεις στους λοιπούς χώρους του διαμερίσματος.

2 (Large)3 (Large)

Τρεις ήταν οι βασικοί άξονες που αποτέλεσαν τη βάση σχεδιασμού του συγκεκριμένου έργου. Η κάλυψη των νέων αναγκών των ιδιοκτητών, η βελτιστοποίηση  της συνολικής λειτουργικότητας του διαμερίσματος και η πλήρης ένταξη των νέων χώρων στην υπόλοιπη κατασκευή.

1 (Large)4 (Large)5 (Large)

Το τελικό αποτέλεσμα υπήρξε εντυπωσιακό, αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα, με ελάχιστη όχληση και πολύ οικονομικά, διαμορφώθηκε κάτι ξεχωριστό που συνταίριαξε απόλυτα το παλαιό με το νέο, το μοντέρνο με το κλασσικό, την λειτουργικότητα με την αισθητική.

6 (Large) 7 (Large) 8 (Large)