Εκμοντερνίζω και εξοικονομώ με νέα συστήματα ψύξης / θέρμασνης τελευταίας τεχνολογίας

Εκμοντερνίζω και εξοικονομώ με νέα συστήματα ψύξης / θέρμασνης τελευταίας τεχνολογίας

Ολοκληρωμένη μελέτη και εγκατάσταση συστήματος ψύξης / θέρμανσης, σε υπό ανακαίνιση ισόγεια κατοικία, στους Αμπελοκήπους Αττικής.

Η ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας έχει οδηγήσει αρκετούς σε αναζήτηση φθηνών λύσεων, επιλέγοντας εναλλακτικές μορφές ενέργειας.

Μεγάλη ζήτηση παρατηρείται τα τελευταία δύο χρόνια για τις αντλίες θερμότητας, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για θέρμανση /  ψύξη, ζεστό νερό χρήσης, ή ακόμη και για θέρμανση νερού πισίνας.

Οι αντλίες θερμότητας ανταποκρίνονται με τον καλύτερο τρόπο στις πολλαπλές ανάγκες των κατοικιών και των επαγγελματικών χώρων.

Η εξοικονόμηση χρημάτων φθάνει στο 65% σε σχέση με τα παραδοσιακά συστήματα που χρησιμοποιούν καυστήρα και λέβητα πετρελαίου και στο 40% σε σχέση με το φυσικό αέριο.

Σε συνδυασμό με το νυχτερινό ρεύμα, ο καταναλωτής έχει έναν επιπλέον λόγο να επιλέξει την συγκεκριμένη τεχνολογία.

Το συγκεκριμένο διαμέρισμα ανεξαρτητοποιήθηκε από τον κεντρικό λέβητα θέρμανσης και κατασκευάστηκε νέο δίκτυο σωληνώσεων για ψύξη / θέρμανση, με πολυστρωματική σωλήνα της REHAU. Στο νέο δίκτυο, συνδέθηκαν 6 Fan Coils της εταιρίας CLIVET και 2 θερμαντικά σώματα τύπoυ «κρεμάστρας» για το λουτρό και το wc.

Επιλέχθηκε αντλία θερμότητας της εταιρίας LG, full Inverter, η οποία καλύπτει τις ανάγκες για ψύξη / θέρμανση και ζεστά νερά χρήσης.

Τέλος – και για περεταίρω μείωση του καθημερινού λειτουργικού κόστους, εγκαταστάθηκε ηλιακός θερμοσίφωνας 160lt, της εταιρίας ASSOS, κατάλληλος για λειτουργία με αντλία θερμότητας.

1 2

3 4 6 7 5

8 9