Οικοδομικές Άδειες : Αλλάζουν όλα – Θα βγαίνουν εύκολα και γρήγορα online

03/10/2014 | Πηγή : axiaplus.gr

Μέσω διαδικτύου θα εκδίδονται από την 2α Ιανουαρίου του 2015 οι οικοδομικές άδειες σε όλη την Ελλάδα. Tις επόμενες μέρες αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το σχετικό πιλοτικό πρόγραμμα θσε Αθήνα, Πειραιά, Κόρινθο, Ηράκλειο, Χανιά και Κομοτηνή, αλλά και στη Διεύθυνση Οικοδομικών και Κτιριακών Υποδομών του υπουργείου Περιβάλλοντος, όπου δίδονται οι εγκρίσεις για τα μεγάλα έργα.

Στις παραπάνω περιοχές θα ισχύει και το ηλεκτρονικό σύστημα και το ήδη υπάρχον ώστε να εισαχθεί σταδιακά και χωρίς προβλήματα ο νέος τρόπος έκδοσης.

Το νέο σύστημα σύμφωνα με τα «ΝΕΑ» θα λειτουργεί ως εξής:

-To σύστημα θα δέχεται αιτήσεις και όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

-Η αίτηση θα εισάγεται σε ροή έλεγχου στην αρμόδια υπηρεσία δόμησης. Οι υπάλληλοι θα κάνουν τον έλεγχο και θα διατυπώνουν τις παρατηρήσεις τους ηλεκτρονικά και θα ενημερώνεται ο υπεύθυνος μηχανικός σε πραγματικό χρόνο.

-Όλη η διαδικασία ελέγχου, το ιστορικό των μεταβολών και ο φάκελος θα τηρούνται ηλεκτρονικά και θα είναι διαθέσιμα στον μηχανικό, στον ιδιοκτήτη, στην αρμόδια υπηρεσία δόμησης και στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

-Υπάρχει πρόβλεψη και για διαβίβαση στοιχείων σε απάντηση αιτημάτων από άλλες εκτός των υπηρεσιών δόμησης υπηρεσίες, για την παράλληλη αναζήτηση τυχόν πρόσθετων εγκρίσεων.